Die ganze Schweinerei

Da vi for halvandet år siden blev gift, boede vi i en toværelseslejlighed, der allerede var fyldt op til randen med ting og sager og skrammel. Derfor ønskede vi os primært gavekort til oplevelser i bryllupsgave. Det er dejligt at hyggebruge dem, for hver gang vi er ude at spise eller gå i teatret, så tænker vi på den fantastiske dag, det var, da vi blev gift.

Vi har blandt andet set musikforestillingen Mozart på Aarhus Teater, været på gode restauranter og konditorier og i december skal vi til Musekoncert og på hotelophold i Hamborg. Efterhånden har vi ikke så mange tilbage, men vi glæder os til at bruge 600 kroner hos Billetlugen og 200 kroner i pølseboden ved rådhuset i Aarhus.

I efterårsferien brugte vi et af de mere fancy gavekort til Svineriet i Aarhus. I hele efterårsferien og vinterferien kører de med det fantastiske koncept ‘Hele Svineriet til det Halve’, hvor de serverer en 5retters menu med vinmenu til det halve – 600 kroner per mand.

Vi fik:

  • Aperitif og snack (røget flæskesvær og jomfruhummerhalechips)
  • Havtaske, agurk, havtorn og røg
  • Multe, pære, hyben og kantareller
  • Gråand, tyttebær, jordskokker og kastanje
  • Udvalg af gode italienske oste (blandt andet en helt mørkebrun gorgonzola, der var så stærk, … SÅ stærk)
  • Æble- og skyrsorbet med mørk chokolade og hasselnødder.
  • Kaffe med sødt og avec
    Til alle serveringer var der velvalgte og virkelig velsmagende vine.

Det smagte virkelig godt, og de forskellige ingredienser komplimenterede hinanden godt. Eksempelvis var vi ret skuffede, da vi fik serveret gråanden, fordi brystkødet var halvråt og lidt sejt. Men sammen med tyttebær og kastanjemos, gik det hele op i en højere enhed, og pludselig smagte kødet virkelig lækkert. Det er ret fascinerende, sådan noget.

Og åh for en dejlig betjening, vi fik. Jeg er så træt af cafémiljøet, hvor man alt for tit bliver bedt om, ‘lige at blive stående ved kassen, så man selv kan tage sin kaffe med ned’. Eller at man skal sidde og vinke og vinke af en tjener, som har mere travlt med at rense negle og skrive smser på sin iPhone. Helt ærligt, jeg er en betalende kunde – jeg vil have en ordentlig betjening.

På Svineriet fik vi taget vores overtøj, stolen blev skubbet ind for mig, alle retter og vine blev præsenteret personligt, og der var plads til at spørge ind. Der blev hældt vand op i glassene, når de var ved at være tomme, der var uendeligt med brød og smør. Det er som om, at maden liiige smager det bedre, når man får den ordentligt serveret.

Vika blev passet af farmor, så vi kunne i ro og mag læne os tilbage og nyde maden. Men da vi kiggede på uret, blev vi noget overraskede, fordi der var gået 4,5 time, og det sidste tog var på vej. Selvfølgelig fik tjeneren lige skyndt lidt på kokken, så vi kunne nå den sidste servering OG det sidste tog hjem.

Det er så fantastisk, at en toptunet gourmetrestaurant åbner dørene op for pøblen to gange om året og sælger ‘Hele Svineriet for det Halve’. Og hvis vi ikke skulle på vinterferie, så sad jeg nok klar dernede igen i vinterferien, når de gør det hele igen.

Jeg tog et par billeder af retterne, men jeg syntes, det var så pinligt at sidde med fuld flash. For så opdagede de nok, at jeg ikke lige var deres normale crowd. Derfor er kvaliteten virkelig dårlig på iPhone-uden-flash-billeddokumentationen – så bær over, ik’!

Den traditionelle brødkurv var skiftet ud med de fineste, små minifranskbrød

 

Forret: Havtaske med agurk, havtorn og rygeost

 

Forret 2: Sprødstegt multe med pære, hyben og kantareller

 

Hovedret: Bryst af gråand med konfiteret andelår serveret med tyttebær, jordskokker og kastanjepuré

 

Dessert: Æble- og skyrsorbet med mørk chokolade og hasselnødder.

 

 

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s